Laatste nieuws


 31-08 | Looptijd SSL-certificaten
SSL-certificaat

Voortaan is het niet langer mogelijk SSL-certificaten met een looptijd langer dan één jaar te bestellen. Dat is het gevolg van een beslissing eerder dit jaar van Apple om vanaf 1 september 2020 in hun Safari-browser SSL/TLS-certificaten die langer geldig zijn dan 13 maanden niet meer te accepteren. Ook Google (uitgever van de Chrome browser) en Mozilla (uitgever van de Firefox browser) hebben inmiddels aangekondigd certificaten met een langere looptijd niet meer te gaan ondersteunen.

De reden zou zijn dat hierdoor de periode van misbruik korter wordt, wanneer een certificaat wordt gestolen. De maatregel geldt voor alle nieuwe certificaten die worden aangevraagd na 31 augustus 2020. De verandering heeft dus geen betrekking op certificaten die zijn aangevraagd voor 1 september 2020, deze blijven in alle browsers werken tot de looptijd verstreken is. Uw bestaande certificaat dient dus niet worden vervangen indien het nog langer dan één jaar geldig is.

Alle bestaande SSL-certificaat abonnementen van 2 jaar worden op hun einddatum automatisch omgezet naar 1 jaar.

 27-07 | iPhone/iPad-foutmelding
ICANN

Krijgt u op iPhone of iPad een 'serveridentiteit niet gecontroleerd'-foutmelding? Dan wijst dat erop dat u SSL hebt ingesteld bij de eigenschappen van het emailadres in iPhone/iPad zonder gebruik te maken van de secure mailserver van uw hostingpakket. De ingevulde hostnaam komt dan niet overeen met de hostnaam uit het SSL-certificaat op onze mailserver.

Voorheen kon dit worden omzeild door aan te geven dat u het servercertificaat vertrouwde, maar steeds vaker hebben mailprogramma's deze mogelijkheid niet meer en krijgt u een foutmelding zodra het SSL-certificaat op onze mailserver wordt hernieuwd (iedere 2 jaar en vanaf 2022 jaarlijks).

In het kennisbank-artikel op https://www.123-webhost.net/kennisbank/index.php?article=201 kan u meer informatie terugvinden en hoe u deze melding nu en in de toekomst kan voorkomen.

 06-01 | BTW-id eenmanszaken
BTW-id

Sinds 1 januari 2020 zijn in Nederland nieuwe BTW-nummers van toepassing voor eenmanszaken. Het nieuwe btw-id is niet langer gekoppeld aan uw burgerservicenummer (BSN) en waarborgt daardoor beter uw privacy.

Hebt u een eenmanszaak? Geef uw nieuwe btw-id dan zo snel mogelijk aan ons door en voorkom dat er voortaan BTW op onze facturen wordt berekend!

Het BTW-nummer kan u wijzigen bij de klantgegevens in het klantenpaneel door na het inloggen rechts te kiezen voor 'Wijzig uw gegevens' en vervolgens bij 'Bedrijfsgegevens' het nieuwe BTW-nummer op te geven.

Zo blijven uw 123-webhost facturen ook in 2020 gewoon BTW-vrij!

Oudere berichten
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 >

Klantenpaneel login

Laatste nieuwsAlgemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy Policy | Prijzen in euro en exclusief btw tenzij anders vermeld.