Kennisbank
123-webhost > Kennisbank overzicht

Zoeken:


Wat kan ik zelf doen om de ontvangst van spam te voorkomen?

Antwoord Onze servers zijn standaard voorzien van stevige spamfilters die het grootste deel van de spammails blokkeert nog voor ze uw mailbox bereiken. Daarnaast kunt u zelf ook nog verschillende extra spamfilters instellen in het controlpanel. Door Spamassassin te activeren (klik op de link 'Spamassassin instellingen' in het controlpanel, kies de gewenste instellingen en sla deze op) blokkeert u nog eens tot 95% extra spam. De standaardinstellingen werken doorgaans prima, we raden u aan de spamscore op medium (7,5) of laag (5) te zetten. Daarnaast kunt u op bepaalde woorden filteren en adultmails blokkeren via de link 'spamfilters', eveneens in het controlpanel.

U dient er wel rekening mee te houden dat spamfilters de nieuwste generatie spam - waarbij de tekst wordt geplaatst in een afbeelding - niet herkennen. Tekst op afbeeldingen kan immers niet worden gelezen door dergelijke filters.

Vermijd ook het gebruik van de 'Catch-all'-functie. Zo goed als alle foutief geadresseerde email is spam, het doorsturen van deze emails zal enkel leiden tot een met spam gevulde emailbox.

De beste 'spamfilter' blijft echter preventie: door emailadressen steeds gecodeerd op de website te plaatsen zullen spambots deze niet herkennen. Deze eenvoudige ingreep bespaart u achteraf veel ergernissen. Meer info over het coderen van emailadressen treft u hier aan.
 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Artikel details
Artikel ID: 53
Categorie: Email
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.2/5.0 (5)

 
« Ga terugAlgemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy Policy | Prijzen in euro en exclusief btw tenzij anders vermeld.