Hoe kan ik de bestanden van mijn website uploaden?

Antwoord Dit kan het beste gebeuren via een FTP-programma als Filezilla, dat u hier gratis kunt downloaden voor Windows en hier voor Mac.

Wanneer u Filezilla geïnstalleerd en geopend hebt, kiest u linksboven in het scherm voor 'Bestand' en vervolgens voor 'Sitebeheer...'.

In het scherm dat opent kiest u links onderaan voor 'Nieuwe site'.

Hier dient u een aantal parameters in te vullen. De juiste gebruikersnaam en wachtwoord treft u aan in de email met inloggegevens die u van ons na uw bestelling ontving.

Protocol : FTP - File Transfer Protocol
Host : ftp.uwdomeinnaam.nl (uwdomeinnaam.nl vervangen door uw eigen domeinnaam)
Poort : 21
Versleuteling : Gebruik expliciete FTP via TLS indien beschikbaar
Inlogtype : Normaal
Gebruiker : Uw FTP-gebruikersnaam
Wachtwoord : Uw FTP-wachtwoord

Klik vervolgens rechts onderaan op 'Verbinden'. U kan nu een waarschuwing krijgen over een 'onbekend certificaat'.

Indien u deze waarschuwing krijgt, zet dan onderaan de waarschuwing een vinkje bij 'Altijd het certificaat vertrouwen in toekomstige sessies' en klik op 'OK'.

U wordt vervolgens ingelogd op de FTP-server.

Nadat u ingelogd bent is uw scherm in een linker- en rechterhelft verdeeld. Aan de linkerkant ziet u de mappen en bestanden op uw eigen computer, aan de rechterkant ziet u de mappen en bestanden op de server. Zoek aan de linkerkant op uw eigen harde schijf de bestanden op die u wenst te uploaden.

U dient nu in het rechterscherm de juiste uploadmap te zoeken. In de meeste gevallen is dit de map 'public_html'. Dubbelklik op deze map om ze te openen. Opgelet: wanneer u meerdere domeinnamen host op hetzelfde account kiest u eerst voor de map 'domains' en selecteert u dan de juiste domeinnaam. Let erop dat u de bestanden steeds plaatst in de map public_html, zoniet zijn deze niet zichtbaar op het internet.

Selecteer aan de linkerkant de mappen en bestanden die u wilt uploaden en versleep deze van het linkerscherm naar het rechterscherm.

Als u dit correct hebt gedaan is vervolgens uw website geupload en zichtbaar op het internet.

Tip: vergeet voor het uploaden niet de tijdelijke pagina 'index.html' die standaard in de map public_html staat te verwijderen.

Artikel details
Artikel ID: 23
Categorie: FTP
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.4/5.0 (43)