Kennisbank
123-webhost > Kennisbank overzicht

Zoeken:


Scambericht: de databases van uw website werden gehackt

Antwoord Ontving u via het contactformulier op uw website een chantage-bericht waarin iemand beweert de database(s) van uw website te hebben gehackt en ermee dreigt uw reputatie te schaden indien u niet overgaat tot het betalen van bitcoins? Maakt u zich dan geen zorgen: dit betreft een zogeheten 'scambericht' waarmee de verzender u probeert op een slinkse manier geld afhandig te maken.

Hetzelfde bericht werd de voorbije weken en maanden wereldwijd al naar vele duizenden website-eigenaars verzonden, aanvankelijk via email en in het Engels maar sinds kort ook via contactformulieren en in andere talen, waaronder het Nederlands. Door het bericht via het contactformulier te posten probeert de verzender de indruk te versterken dat hij wel degelijk uw website heeft bezocht. In werkelijkheid zoekt de verzender via zoekmachines naar contactformulieren en post hij telkens hetzelfde bericht waarbij enkel de url wordt aangepast. Van een echte hack is geen sprake.

Indien u een dergelijk bericht ontving, dan adviseren we dit gewoon te negeren en vooral niet over te gaan tot betaling. Aangezien het hier een fake-bericht betreft zijn ook geen andere maatregelen, zoals het wijzigen van wachtwoorden van de database(s), noodzakelijk.

Meer informatie over deze vorm van scamming kan u nalezen via onderstaande links:

- https://www.pcrisk.com/removal-guides/17584-we-have-hacked-your-website-email-scam
- https://www.cybersecurityintelligence.com/blog/we-hacked-your-website-blackmail-scam-4966.html
- https://www.bitcoinabuse.com/reports/1FjMYuEXXRSPbey42fRkHwLgH1yohE2PZF
 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Artikel details
Artikel ID: 206
Categorie: Servers en sitebeheer
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 5.0/5.0 (1)

 
« Ga terugAlgemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy Policy | Prijzen in euro en exclusief btw tenzij anders vermeld.