Hoe pas ik de schrijfrechten van een map of bestand aan (chmod)?

Antwoord Dit kunt u doen met een FTP-programma of via het controlpanel. Voor de werkwijze via FTP raadpleegt u best de handleiding van uw FTP-programma aangezien deze verschilt per programma. Via het controlpanel gaat u als volgt te werk:

1. Klik in het controlpanel op 'bestandenbeheer' (of op de button 'files' bovenaan).
2. Navigeer naar de map of het bestand waarvan u de rechten wenst aan te passen.
3. Plaats uiterst rechts naast de map of het bestand een vinkje.
4. Vul onderaan naast de button 'Geef rechten' de juiste waarde in.

Chmod

5. Klik op de button 'Geef rechten'. Vink 'Alle onderliggende mappen' aan indien u alle bestanden in de aangeduide map in één keer wil chmoden.

Opgelet! Geef enkel schrijfrechten aan mappen en bestanden die dit ook echt nodig hebben. Zo verkleint u de kans dat uw site het slachtoffer wordt van hackers of ander misbruik!

Artikel details
Artikel ID: 133
Categorie: Servers en sitebeheer
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.4/5.0 (10)