Hoe kan ik bezoekers laten mailen vanop mijn website?

Antwoord Hiervoor dient u gebruik te maken van een mailscript. Aangezien er vaak misbruik wordt gemaakt door derden van eenvoudige mailscripts raden we u aan een script te gebruiken dat voldoende beveiligd is, zoals Matt's Formmail: http://www.scriptarchive.com/formmail.html. Om dit script te kunnen gebruiken doet u het volgende:

- Open het bestand FormMail.pl in kladblok of een andere simpele text-editor.
- Pas de volgende regels aan (indien nodig):

Regel 1: #!/usr/bin/perl
Regel 33: $mailprog = '/usr/lib/sendmail -i -t';
Regel 39: @referers = ('www.uwdomeinnaam.nl','uwdomeinnaam.nl');

Met deze instellingen is het alleen mogelijk om berichten te sturen met formulieren die afkomstig zijn van de domeinnaam "uwdomeinnaam.nl".

Eventueel kunt u regel 45 aanpassen om ervoor te zorgen dat er alleen gemaild kan worden naar bijvoorbeeld info@uwdomeinnaam.nl:

Regel 45: @recipients = ('^info@uwdomeinnaam.nl');

Meer (uitgebreide) instellingen vindt u terug op http://www.scriptarchive.com/readme/formmail.html .

Upload het bestand "FormMail.pl" naar de map domains/uwdomeinnaam.nl/public_html/cgi-bin in ASCII-mode. Zorg ervoor dat het bestand de permissie 755 heeft. Raadpleeg eventueel de handleiding van uw FTP-cliƫnt voor ASCII-mode en chmod.

Artikel details
Artikel ID: 118
Categorie: Scripts en CMS
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.4/5.0 (5)