Foutmelding: URL file-access is disabled in the server configuration

Antwoord Sinds de invoering van php5 is het standaard niet meer mogelijk externe urls te includeren via de php-functie 'include'. Het includeren van externe pagina's is een veel gebruikte techniek van hackers om programmeerfouten in sites te misbruiken. De meeste websites hebben deze optie nooit nodig doch lopen door deze instelling wel meer risico.

Om toch nog gebruik te kunnen maken van externe includes kunt u onderstaande cURL-workaround toepassen:

1. Maak een nieuw php-bestand aan met onderstaande code erin:

<?php
function include_remote($url) {
$output = "";
$ch = curl_init();
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $url);
curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
$output = curl_exec($ch);
curl_close($ch);
return $output;
}
?>

Sla dit bestand op als 'curl.function.php' (zonder de '')

2. Op de plaats waar u de include wenst te gebruiken plaatst u onderstaande php-code:

<?php
include("curl.function.php");
$link = "HIER DE LINK NAAR DE TE INCLUDEREN PAGINA";
include_remote($link);
?>

waarbij u 'HIER DE LINK NAAR DE TE INCLUDEREN PAGINA' vervangt door de juiste url.

Artikel details
Artikel ID: 113
Categorie: PHP-ondersteuning
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.2/5.0 (5)